Adamovo žebro

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
25× přidáno do oblíbených

Plátky masa naklepe, osolíme a na pánvi na oleji opečeme po obou stranách, pak přendáme do pekáčku. Ve výpeku zpěníme nakrájenou cibuli a zalijeme ji asi 100 ml vody, vmícháme hořčici a celý pepř - omáčku přelijeme do pekáčku k masu. Pečeme v troubě vyhřáté ne 180° asi 15 minut. Žebírka vyjmeme, šťávu vydusíme a zaprášíme moukou, krátce ji orestujeme a za stálého míchání přilijeme mléko, bílé víno, 50 ml vody a omáčku krátce povaříme. Na másle podusíme nakrájené houby a kopr, povaříme v omáčce. Nakonec přilijeme smetanu a dochutíme octem, solí a cukrem. Žebro přelijeme omáčkou a podáváme s brambory.

Komentáře a dotazy…