Staňte se našimi fanoušky na:

Ahasverova šunka

Autor receptu: Ahasver (505 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Ingredience

Pracovní postup:

Syrové vepřové ramínko vykostit tak, aby zbylo asi 1,2 kg masa. Nakrájet na větší kostky. Do hrnce dát 2 dl vody, 1 lžíci řeznické soli a 1 lžíci obyčejné soli - 15 minut hňácat. Ešus vyložit celofánem, naskládat maso, přehrnout celofán a zavřít obráceným víčkem. Zatížit co nejvíce (aspoň 10 kg) na 24 hodin. Potom ešus uzavřít, dát do hrnce s vodou (voda po ouška) a vařit 1,5 hodiny. Vytáhnout, obrátit víčko a zatížit do vychladnutí.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!