Staňte se našimi fanoušky na:

Zelná polévka s jíškou

Autor receptu: Nikoletta (498 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Zeleninu, houby a kosti uvaříme a vývar procedíme.Zelí vymačkáme z kyselé vody, nakrájíme, přidáme cibuli, kmín, trochu vody a uvaříme doměkka.Kyselou vodu si ponecháme zvlášť.Uvařené houby nakrájíme.nakrájenou cibuli podusíme na tuku, vsypeme mouku, mírně opražíme a jíšku zředíme studeným vývarem, za stálého míchání povaříme, zamícháme jí do zbylého vývaru, povaříme, osolíme, opepříme a nalijeme do polévkové mísy(nakonec přidáme vodu ze zelí). K polévce podáváme chléb nebo vařené brambory omaštěné rozškvařenou slaninou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!