Staňte se našimi fanoušky na:

Zelí

Autor receptu: lucka9 (50 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(5 hlasů)
Ohodnotit recept
54× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Zelí nakrájíme nadrobno, zalejeme vodou, tak aby voda byla zároveň se zelím, osolíme, přidáme kmín, cukr a uvedeme do varu. Jak začne zelí vařit, zmírníme teplotu a vaříme do polo měkka. Pokud máme hodně vody (zelí se trochu svaří), tak trochu odebereme. Na sádle osmažíme drobně nakrájenou cibuli a na kostičky nakrájený bůček, přidáme k poloměkkému zelí a vaříme, až zelí změkne. Přidáme ocet podle chuti, zahustíme moukou, kterou jsme rozmíchali v trošce vody a provaříme. Podáváme s pečeným masem a knedlíkem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

janatka |14. listopadu 2013
Tak já to dělám z kysaného zelí jen s tím rozdílem,že dávám trošku vody na podlití-tedy na ponoření zelí,potom nastrouhám jednu syrovou bramboru a nechám podusit a nakonec usmažím jíšku sádlo s moukou.Je to bomba a moc nám to chutná. Odpovědět
Januse |16. září 2013
zajímavé s bůčkem, vyzkouším Odpovědět
piskotka |5. září 2013
dobré Odpovědět
milmach |17. srpna 2013
dobré Odpovědět
petra.stefanova.7 |31. května 2013
zelí mám ráda Odpovědět
Jan |30. května 2013
Zelí miluji, hlavně s pořádným kusem pečeného masa. Každopádně vyzkouším. Díky. :-))) Odpovědět
JanaB |25. května 2013
Také dělávám. Odpovědět
Konato |17. května 2013
Zelí mám moc rád. Odpovědět
blanca.mysicka |17. května 2013
zelí mám moc ráda Odpovědět
Šuldeska |17. května 2013
Také dělám - zelíčko mám ráda. Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!