Staňte se našimi fanoušky na:

Zbojnická roláda s mletým masem

Autor receptu: Rentiér1946 (547 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Bůček rozkrojíme podélně na polovinu, ale nedořízneme, aby vznikl plát masa, nebo si ho necháme rozříznout hned u řezníka. Z obou stran ho naklepeme, osolíme a okmínujeme. V misce rukama řádně prohněteme mleté maso, na kostičky nakrájený salám, rozetřený česnek se špetíčkou soli, papriku, koření, pepř, sůl (s ní opatrně), při pečení se rozleží a roláda je potom slanější a rozklepnuté vejce.Směs z misky poklademe na pňpravený plát masa, běžně zabalíme, ovážeme provázkem či režnou nití a vložíme do pekáče. Obložíme cibulí a česnekem a podlijeme. Pečeme v troubě nebo remosce 1 a 1/4 až 1,5 hodiny, v polovině pečení krátíme, přeléváme šťávou a podle potřeby doléváme teplou vodou čí vývarem. Přílohy poléváme vypečenou šťávou i s cibulí a česnekem. Příloha: různě upravené brambory (i kaše), rýže, pokud přidáme zelí, můžeme nabídnout houskové, bramborové knedlíky i chlupaté knedlíky.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

lucy3 |12. dubna 2013
to vypadá dobře Odpovědět
Kůťa|7. listopadu 2013
znám, díky za připomenutí receptu.. Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!