Staňte se našimi fanoušky na:

Zapékaný kapr se salátem

Autor receptu: Dědeček Hříbeček (507 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • 1 celý kapr + šťáva ze 2 limet
  • snítky kopru (na ozdobení)
  • 4 - 5 snítků tymiánu
  • 2 lžičky oregana (sušeného)
  • 60 g sýra (jemně nadroleného)
  • 425 g rajčat (z konzervy, pokrájená)
  • 2 lžíce oleje (olivového)
  • 2 lžíce petrželky (nasekané)
  • 2 lžíce rajského protlaku
  • 2 lžíce červeného vinného octa
  • 1 velká nakrájená cibule
  • 5 lžic nízkotučného bílého jogurtu
  • 6 lžic strouhanky
  • 2 stroužky česneku, nadrobno pokrájené

Pracovní postup:

Limetovou nebo citrónovou šťávou polijte vnitřek i povrch ryby, osolte a opepřete. Bylinky vložte do břišní dutiny. Ve velké pánvi rozehřejte olej a osmahněte cibulku, dokud nezesklovatí. Přimíchejte česnek a smažte 1 minutu, potom přidejte pokrájená rajčata, rajčatový protlak a ocet. Na mírném ohni povařte nezakryté asi 5 minut. Omáčku nechte vychladnout, potom přimíchejte jogurt, petrželku a oregano. Polovinu omáčky nalijte do zapékací mísy, která je dostatečně velká, aby se do ní vešla ryba. Přidejte rybu a zalijte druhou polovinou omáčky a posypte strouhankou. Zapékejte nezakryté 30-35 minut. Rybu posypte sýrem a podávejte s klínky limety a snítkami kopru. SALÁT: 1 malý salát nakrájený na tenké proužky, 10 - 12 roztrhaných listů mladého špenátu, 1/2 malé okurky nakrájené na kolečka a ta na čtvrtiny, 2 jemně pokrájené jarní cibulky, 3 lžíce pokrájené petrželky, 2 lžíce olivového oleje, 2 lžíce nízkotučného bílého jogurtu, 1 lžíce červeného vinného octa Salátové ingredience dejte do mísy. Smíchejte olej, jogurt a ocet a touto směsí salát přelijte.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Polda |21. dubna 2014
vypadá to dobře, ukládám Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!