Staňte se našimi fanoušky na:

Zapékané vepřové plátky

Autor receptu: vladimíra (25 receptů)

Množství: Pro 4 osoby
Obtížnost: Snadné
Příprava: 20 min.
Vaření: 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

  1. Plátky masa omyjeme, osušíme a mírně naklepeme. Potom je podle chuti osolíme, opepříme , posypeme grilovacím kořením a pokapeme oliv.olejem. Takto plátky vložíme do misky a necháme 1 hodinu odležet v chladu.
  2. Cibuli oloupeme a podélně nakrájíme na měsíčky, česnek pouze rozebereme na stroužky , ale neloupeme. Papriku omyjeme zbavíme semínek , opláchneme a nakrájíme na podélné díly.
  3. Brambory pořádně omyjeme a potom podle velikosti podélně rozkrojíme na čtvrtiny nebo osminy.Také cuketu omyjeme , neloupeme a nakrájíme asi pěticentimetrové klínky.
  4. Takto připravenou zeleninu dáme do mísy, posypeme grilovacím kořením , mírně osolíme, přidáme oliv.olej a pořádně promícháme. Maso a zeleninu vložíme do pekáčku , dáme do předehřáté trouby na 250°C. Pečeme asi 10 min., poté troubu stáhneme na 200°C a necháme ještě asi 30 min. péct.

Něco navíc:

Vůbec nevadí, že stroužky česneku neloupeme, naopak chutˇpokrmu je jemnější.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!