Staňte se našimi fanoušky na:

Zapečený hrách s kysaným zelím

Autor receptu: yuzum (768 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Hrách přebereme, propereme ve studené vodě, zalijeme vodou, aby byl potopený, a necháme pes noc nabobtnat. Druhý den vodu dolijeme, mírně osolíme a hrách uvaříme doměkka, asi 40 - 50 minut. Potom jej scedíme a propláchneme studenou vodou. Zelí necháme okapat a překrájíme na menší kousky. Rajčatový protlak promícháme s vodou a směsí zalijeme hrách. Ochutíme česnekem utřeným se solí a pepřem a vše dobře promícháme. Zapékací misku vymažeme tukem, vysypeme strouhankou a urovnáme do ní ochucený hrách, který pokryjeme kysaným zelím a rovnoměrně posypeme sýrem. V troubě při 175°C zapékáme přibližně 25 minut, až se sýr roztaví a zezlátne. Podáváme s čerstvým chlebem nebo vařenými bramborami.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Jana 9|28. března 2015
vyzkouším,vypadá to výborně Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!