Staňte se našimi fanoušky na:

Zapečené hříbky

Autor receptu: Alice.palice (504 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Pro zkušené
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

  1. Troubu předehřejte na 220 °C. Ve středně velkém hrnci s nepřilnavým povrchem rozpalte olej. Zprudka na něm opečte kuřecí maso nakrájené na kousky velikosti sousta. Bude to trvat pět až osm minut. Maso osolte a opepřete. Vyndejte z hrnce a dejte stranou.
  2. Naopak do hrnce vložte slaninu a opečte ji dozlatova a dokřupava, přidejte pórek, houby a tymián a opékejte tři minuty, aby zelenina začínala být měkká. Řádně osolte. Pak přimíchejte mouku, minutku opékejte a postupně zalijte mlékem. Nakonec přidejte smetanu, nechte mírně probublávat, aby omáčka zhoustla, a pak do hrnce vraťte kuřecí maso. Dosolte a dopepřete podle chuti. Směs rozdělte do čtyř zapékacích misek a jejich okraje potřete našlehaným žloutkem.
  3. Listové těsto rozválejte na lehce pomoučněné pracovní ploše a nakrájejte ho na osm pruhů. Po dvou je vždy překřižte přes misky. Do pruhu můžete, ale nemusíte, udělat zářezy – pára bude i tak unikat volnými místy vedle překřížení těsta. Konce plátů přitlačte k miskám, celé je přetřete žloutkem a pečte v předehřáté troubě patnáct až dvacet minut, aby těsto krásně zezlátlo a bylo křupavé.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

hana.molcarova |3. července 2013
mnamka Odpovědět
monies87 |19. února 2013
super Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!