Staňte se našimi fanoušky na:

Vídeňské roštěnky

Autor receptu: Lucie Dýnová (358 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Roštěnky odblaníme, na okrajích několikrát nařízneme, jemně naklepeme, pokapeme citrónovou šťávou, potřeme olejem a necháme v misce odležet 1-4 hodiny. Mezitím nakrájíme cibule na kolečka a usmažíme dozlatova na oleji. Roštěnky necháme odkapat, osušíme, potřeme olejem, vložíme do rozehřátého grilu na rošt potřený olejem a grilujeme asi 4 1/2 minuty. Pak je obrátíme, opět potřeme olejem a grilujeme stejnou dobu. V kontaktním grilu pečeme roštěnky při vysokém záhřevu 1 1/2-2 minuty. Měkké roštěnky přeložíme na talíře, osolíme, poklademe smaženou cibulí, obložíme různou zeleninou a podáváme s brambory.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!