Staňte se našimi fanoušky na:

Větrníčky s jahodovou šlehačkou

Autor receptu: drzac (52 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Olej a vodu nalijeme do kastrůlku, přidáme špetičku soli a směs přivedeme k varu. Do vroucí vody přisypeme hl. mouku a rychle mícháme, až vznikne pevná a hladká hmota. Těsto dáme do mísy, stále je propracováváme (můžeme použít i šlehač) a necháme je zchladnout. Postupně přidáme po jednom vejci a každé do těsta dobře zatřeme. Směsí naplníme cukrářský sáček a na vymaštěný plech nastříkáme pusinky o průměru 5cm. Lehce je pokropíme vodou a v troubě upečeme na 220°C asi 5 minut. Troubu během této doby vůbec neotvíráme. Když větrníky vyběhnou, snížíme teplotu na 160°C a dopékáme dorůžova. Necháme vychladnout a poté větrníky podélně rozkrojíme ostrým nožem. Jahody očistíme, omyjeme a rozmixujeme. smetanu promícháme se ztužovačem, podle chuti ji ještě přisladíme a ušleháme dotuha. Šlehačku smícháme s jahodovým pyré, naplníme jí zdobící sáček nebo pistoli a nastříkáme na spodní část větrníků. Přiklopíme horním dílem, pocukrujeme a hned podáváme.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!