Staňte se našimi fanoušky na:

Vepřové copánky s medem

Autor receptu: yuzum (768 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Vepřové panenky omyjeme a osušíme. Pak je po délce asi v polovině překrojíme. Každou půlku ještě podélně nakrájíme na tři pruhy. Ty spleteme do klasických copánků a kraje dobře zajistíme buď nití, nebo špejlí. Tím vytvoříme budoucí jednotlivé porce. Maso osolíme, opepříme, posypeme rozmarýnem a opečeme z obou stran na pánvi na dvou lžících oleje. Pak všechny copy vložíme do pekáčku vytřeného olejem a dáme do trouby předehřáté na 220°C přibližně na 15 minut ještě dopéci. Větší cibuli oloupeme a pokrájíme ji nadrobno. Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme pokrájenou cibuli a zpěníme ji. Pak do pánve přidáme také hrubě nasekané vlašské ořechy, med, špetku chilli, vymačkanou citronovou šťávu a lžíci nasekané zelené petrželky (nejlépe hladkolisté, má výraznější chuť). Podle chuti osolíme, opepříme, můžeme přidat i lžičku sójové omáčky. Směsí z pánve přelijeme maso v troubě a pečeme dalších přibližně 5 - 10 minut. Podáváme s různě upravenými brambory - vařenými i opečenými a zeleninovým salátem. Vhodný je i hlávkový salát.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

kymlal |1. března 2014
určitě zkusím Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!