Staňte se našimi fanoušky na:

Vepřová panenka ve slaninovém kabátku

Autor receptu: ssupperr (25 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
12× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Oba kousky panenky ze všech stran osolte a opepřete. Je lepší použít tlučený a ne mletý pepř – větší kousky pepře lépe chuťově vyniknou. Panenku pak ze všech stran potřete olivovým olejem. Tři až čtyři plátky slaniny narovnejte vedle sebe, položte na ně panenku a do slaniny ji zamotejte. Na pánvi rozpalte trochu olivového oleje a obalený špalík masa na něm ze všech stran zprudka orestujte. Pokud máte pánev s plastovým držadlem, přendejte maso do pekáčku a ten pak vložte do trouby předehřáté na 170 stupňů (horkovzdušnou na 160 stupňů) a pečte ještě 20–25 minut. Délka záleží na tom, jak moc propečené maso chcete mít. Dvacet pět minut by ale pečení nemělo přesáhnout, aby maso nebylo vysušené. Brambory oloupejte, nakrájejte na menší kousky a uvařte v osolené vodě. Zbytek slaniny nakrájejte najemno, cibuli nakrájejte na nudličky. Na kapce olivového oleje zpěňte cibulku i se slaninou, přidejte uvařené brambory a krátce je opečte. Zlatavé brambory pak rozšťouchejte. Do výpeku z masa přidejte asi 70 g másla a svařte hustou omáčku, pokud máte po ruce vepřovou šťávu. Brambory naservírujte přes formičku do úhledného kroužku, panenku rozkrojenou napůl položte přes brambory. Porci zalijte trochou šťávy a dozdobte pažitkou nebo najemno nasekanou natí z jarní cibulky. A můžete podávat!

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

sari |12. února 2014
:-) Odpovědět
Teris19 |7. července 2013
mňam Odpovědět
oliv |6. července 2013
zkusím Odpovědět
pajunc |6. července 2013
to bude dobrota :-) Odpovědět
piskotka |6. července 2013
zkusím Odpovědět
martinnatr |6. července 2013
uložím Odpovědět
Lenny |6. července 2013
to musí být bašta Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!