Staňte se našimi fanoušky na:

Vepřová kýta na kari

Autor receptu: Kolla3 (27 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
6× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Maso očistěte, opláchněte a osušte, svažte provázkem, osolte a opepřete. V pekáčku si rozehřejte olej a maso na něm ze všech stran zprudka opečte. Pak kýtu vyndejte, potřete ji kari pastou a zázvorem. Maso vraťte do pekáčku, podlijte je trochou vývaru a přikryjte alobalem. Pečte ve vyhřáté troubě při 180 stupních asi 40 minut. Potom sejměte alobal a kýtu při 200 stupních dopečte dozlatova. Z pekáčku slijte šťávu do kastrůlku a nechte ji vyrestovat až na tuk. Přidejte do ní rajský protlak a zalijte zbytkem vývaru. Omáčku přiveďte k varu, pak přidejte smetanu a dochuťte solí a pepřem. Ještě krátce povařte. Hotové maso nakrájejte na plátky, podlijte omáčkou a podávejte s vařenými bramborami.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

junkie09 |14. května 2013
vypadá to suprově. hned bych si dala. Odpovědět
Yvajs |28. ledna 2013
kari můžu Odpovědět
+Bábrle+ |27. ledna 2013
dělám podobně Odpovědět
petr.helman.5|15. února 2013
Kari patří skro do každého jídla,to fakt můžu.Zkusím. Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!