Staňte se našimi fanoušky na:

Velikonoční vejce na 3 způsoby

Autor receptu: Estrella (503 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

ZÁVIN 1 bal. chlazené list. těsto, 250g mraz. špenát. listů, 1 zakys. smetana, 4 vejce natvrdo, 2 lžíce másla, 1 cibule, 100g angl. slaniny, 2 strouž.česneku, sůl, pepř, muškát.květ, vejce na potření Špenát rozmrazíme a vymačkáme vodu, cibulku nasekáme nadrobno a necháme zesklovatět na másle. Přidáme slaninu, česnek, špenát a necháme prohřát. Osolíme, opepříme a okořeníme muškátem, do vychladlého špenátu přidáme smetanu. Listové těsto rozválíme na obdélník, rozetřeme špenátovou směs a doprostřed dáme natvrdo uvařená vejce. Těsto zavineme, potřeme vajíčkem, osolíme, opepříme a přendáme na plech s pečícím papírem. Pečeme na 180°C dozlatova. Závin můžeme jíst jak teplý, tak studený. SEKANÁ 700 g mletého hovězího i vepřového masa, 1 cibule, lžíce oleje, 1 vejce, 1/2 hrnku strouhanky, majoránka, sůl, pepř, 3 vejce natvrdo Cibuli nakrájíme nadrobno a necháme zesklovatět na oleji. V míse smícháme maso, strouhanku, vejce, přidáme zchladlou cibulku, okořeníme a promícháme. Masovou směs vyklopíme na potravinářskou fólii a rozetřeme do obdélníku, doprostřed položíme vejce natvrdo a fólií stáhneme do šišky. Fólii odstraníme, mokrýma rukama upravíme tvar, maso dáme do vymazaného pekáče, mírně podlijeme a pečeme 40-50 minut na 200°C. Vhodná příloha: dušená zelenina a brambory. KOULE 4 vejce natvrdo, 400 g kuřecí prsa, hl. mouka, 1 vejce, strouhanka, sůl, pepř, tymián, olej Kuřecí maso umeleme najemno, osolíme, opepříme a přidáme tymián. Vejce natvrdo obalíme v masové směsi a pak v trojobalu (mouka,vajíčko,strouhanka). Koule smažíme ve vyšší vrstvě oleje, přebytečný tuk necháme odsát na papírovém ubrousku. Hotové překrojíme napůl.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!