Staňte se našimi fanoušky na:

Velikonoční focaccia

Autor receptu: Alma (504 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Pro zkušené
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Droždí smíchat se šafránem a lžičkou cukru. Přilít teplou vodu a šlehat, dokud se droždí nerozpustí. Nechat 10 minut kynout na teplém místě. Do napěněné směsi vmíchat 100g mouky, až vznikne hladké těsto, přikrýt utěrkou a nechat asi hodinu kynout na teplém místě. Zbývající mouku a sůl prosít do mísy, přidat zbytek cukru, žloutky, citronovou a pomerančovou kůru a důkladně našlehat v mixéru, přilít nakynuté těsto a šlehat asi 5 minut dohladka. Těsto přikrýt a nechat na teplém místě zhruba 2 hodiny kynout. Pak do něj zašlehat změklé máslo a na pomoučeném vále vytvarovat bochánek. Přemístit na plech vyložený pečícím papírem, překrýt mísouodpiovídající velikosti a nechat znovu hodinu kynout. Pak ho potřít našlehaným vejcem a zapíchat do něj celé oloupané mandle. Péct asi 60 minut na 180°C dozlatova.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!