Staňte se našimi fanoušky na:

Šarlotčino snadné Tiramisu

Autor receptu: Šarlotka (3 recepty)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Jako první uvaříme silnou kávu a necháme ji vychladnout. Po té přidáme Amaretto (pokud nemáte dejte rum). V míse vyšleháme mascarpone s moučkovým a vanilkovým cukrem (neudávám množství cukru, protože každému chutná jinak). Jakmile je mascarpone úplně hladké a správně sladké, vmícháme lžičku citrónové kůry. V jiné míse vyšleháme smetanu do tuha. Následně pomalu přimícháváme do vyšlehaného mascarpone. Zapracováváme ručně vařečkou. Směs by měla být nadýchaná a hladká (bez hrudek). Celou směs ochutnáme a případně dosladíme/ přidáme citrónovou kůru. Nachystáme si mísu (můžete dát i do dortové formy, malých misek...), piškoty, kakao a studenou kávu s Amarettem. Do mísy budeme vrstvit nejdříve piškoty namočené v kávě (dáváme jen na dnom nevykládáme boky). Následně dáme vrstvu mascarpone a opakujeme tak dlouho dokud máme místo v míse. Jakmile máme naskládáno, tak s mísou několikrát "lehce bouchneme o pracovní desku" -> aby si mascarpone dobře "sedlo do piškotu" a vyplnilo všechno volné místo v míse. Na závěr poprášíme kakaem (já používám kakao z Fair Trade, je výborné a výrazné. Ale granko je taky super!). Nachystanou mísu uzavřeme (stačí přetáhnout alobalem nebo potravin. fólií) a necháme v lednici min. přes noc odležet. Servírujeme pomocí větší lžíce, netrápíme se úhlednou formou :D. Pozn.: Originální recept je s vejci, kdy se do základu vyšlehá žloutek s cukrem a zvlášť bílky. Mě ale víc zachutnala tato varianta se šlehačkou - několikrát ozkoušené i jako narozeninový dort :D.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Michele |7. září 2013
uloženo, vypadá to dobře! :) Odpovědět
sari |27. května 2013
mnam mnam Odpovědět
Ala1981|6. dubna 2016
Luxusní!!!! Vyzkoušeli jsme a doporučuji! Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!