Staňte se našimi fanoušky na:

Večeře 75 - Plněné papriky

Autor receptu: Ahasver (506 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

ZAPEČENÉ 4 velké červené papriky, olej, po 1 ks cukety, lilku, červené cibule, 4 stroužky česneku, hrst bazalky, mletý pepř, 100ml bílého vína, konzerva drcených rajčat, 100g Madelandu, sůl Cuketu rozkrojíme, vykrájíme semínka a s lilkem nakrájíme na kostky (1x1cm), cibuli nasekáme nadrobno a česnek nahrubo. Lilek opečeme na větším množství oleje (hodně ho spotřebuje), přidáme cibuli, zprudka opečeme, pak přidáme cuketu a nakonec česnek - Nesolíme! Opepříme, ochutíme bazalkou a zastříkneme bílým vínem. Vmícháme drcená rajčata a až nakonec osolíme. Odstavíme a vmícháme strouhaný sýr. Paprikám odřízneme vršek se stopkou a odkrojíme špičky (aby papriky mohly stát), odstraníme jádřinec a naplníme směsí. Přiklopíme paprikovými "pokličkami" se stopkou. Pečeme asi 20 minut na 200°C. S RAJSKOU 8-10 menších paprik, 1 houska, mléko, 2 cibule, 3 lžíce sádla, 3 lžíce hladké mouky, 200g rajského protlaku, sůl, mletý pepř, celý pepř - 3 zrnka, 1 bobkový list, ocet, cukr, 1/2 kg mletého masa (hovězí a vepřové), sladká paprika, 1 vejce, voda Vnitřek paprik vyčistíme, propláchneme a necháme okapat. Housku pokrájíme na kostičky a zalijeme vlažným mlékem. V hrnci rozpálíme sádlo, orestujeme na něm nasekanou cibuli dozlatova a 2 lžičky osmažené cibule odebereme do masové náplně. Cibuli zaprášíme moukou a uděláme cibulovou jíšku. Přidáme rajský protlak a koření, ocet a cukr, postupně přiléváme za stálého míchání vodu a omáčku naředíme. Provaříme asi 15 minut. V misce promícháme mleté maso, vymačkanou housku, sůl, pepř, sladkou papriku, vejce, orestovanou cibuli a naplníme papriky. Omáčku propasírujeme, do hrnce dáme naplněné papriky a pomalu je pod pokličkou dusíme (asi 30 minut). Papriky občas obrátíme a omáčku zamícháme. Uvařenou pak ochutíme a jako příloha se hodí rýže nebo knedlík.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!