Staňte se našimi fanoušky na:

Vánoční pečený čaj

Autor receptu: +Bábrle+ (1278 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
80× přidáno do oblíbených

Ingredience

Pracovní postup:

Na čaj potřebujeme: 1 kg ovoce (může být čerstvé i mražené) - jablka, hrušky, pomeranče,švestky,rybíz,jahody, maliny, borůvky, mandarinky; 1-1,2 kg krystalového cukru; 1 citron; lžička skořice; 3-5 celých hřebíčků Postup: Ovoce nakrájíme na kousky (jablka a hrušky nemusíme loupat). Ve větší misce smícháme nakrájené ovoce a cukr (pokud chceme přidáme rum,ale nemusí být), citron celý - nakrájený na kousky, skořici a hřebíček. Vše důkladně promícháme a dáme v hlubším pekáči do vyhřáté trouby na 220 stupňů. Pečeme tak dlouho, aby ovoce pustilo šťávu, řidíme se podle toho. Čas pečení cca 45 minut, je pouze orientační. Během pečení občas promícháme. Po upečení, ještě horké, dáváme do skleniček, které zavíčkujeme a otočíme dnem vzhůru na 5 minut. Podáváme tak, že do hrnečku dáme 1-3 lžičky pečeného čaje a zalijeme horkou vodou. Necháme vyluhovat a pijeme. Čaj provoní celý byt.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Rena.KI |17. července 2014
1*** Odpovědět
Rena.KI |17. července 2014
super Odpovědět
Martinka |29. května 2014
Vynikající ;-) Odpovědět
Alma |16. dubna 2014
uloženo Odpovědět
Lucie 9 |7. března 2014
mamka taky dělá Odpovědět
kockaviky |25. listopadu 2013
vyzkouším Odpovědět
petrapo |17. řijna 2013
vyzkoušíme Odpovědět
Hanina |17. září 2013
i dnes by se hodil, 1* Odpovědět
Hrabča |7. srpna 2013
móóóóóóc dobrý a nejen na Vánoce :-)) Odpovědět
kote19 |2. června 2013
vyzkouším Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!