Staňte se našimi fanoušky na:

Vánoční pečení podle Emanuela Ridiho

Autor receptu: JIHOR (462 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • cukr krupice
  • cukr moučka
  • droždí
  • hladká mouka
  • polohrubá mouka
  • kypřicí prášek
  • sůl
  • vejce
  • žloutek
  • máslo
  • mléko
  • citronát a oranžát
  • lískové oříšky
  • mandle
  • citronová kůra
  • koňak

Pracovní postup:

  1. CANTUCCINI 2 vejce, 250g cukru krupice, 125g neloupaných a 125g loupaných mandlí, 125g lískových oříšků, 250g hl. mouky, 1/2 prdopeč, citronová kůra .... Vejce vyšleháme s cukrem a citronovou kůrou, přidáme mandle a ořechy, prášek do pečiva a prosátou mouku. Ze směsi zpracujeme těsto, na plechu vyloženém pečícím papírem uděláme 2 stejné válečky, potřeme je rozšlehaným vejcem a pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 25 minut. Ještě za tepla nakrájíme na stejně silné kousky a necháme vychladnout.
  2. PANETTONE - 1 kostka droždí, 250 ml vlažného mléka, 600g polohrubé mouky, 175g cukru, špetka soli, 6 žloutků, 200g změklého másla, 75g citronátu, 75g oranžátu, 75g korintek, 4 cl koňaku .... Do mísy nalijeme vlažné mléko a rozdrobíme droždí. Přidáme mouku, cukr, sůl, žloutky a máslo, vypracujeme hladké těsto. Povrch poprášíme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě asi 30 minut kynout, dokud těsto nezdvojnásobí svůj objem. Oranžát, citronát a korintky zalijeme koňakem a necháme marinovat. Dno rozvírací formy Ø 20 cm vyložíme pečícím papírem nebo vymastíme. Okraj formy nastavíme asi 15 cm vysokým pruhem z několikrát přeloženého alobalu (tedy pokud nemáme speciální formu na panettone). Marinované ovoce zapravíme do těsta, naplníme formu a necháme dalších asi 30 minut kynout. Bochánek pečeme asi 60 minut na 180°C dozlatova. Vyndáme a necháme vychladnout ve formě. Vyklopíme na podnos a pocukrujeme. K panettone se výborně hodí vanilková omáčka.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!