Staňte se našimi fanoušky na:

Vánočka - původní recept kolem r. 1895

Autor receptu: Maty (520 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Margarín utřeme do zpěnění, pak přidáme sukádu nebo arancici, korintky, sultánky, cukr s mlékem, vejci, solí a 1/4 kg mouky a zaděláme těsto. Zbývajícího 1/4 kg mouky smícháme s práškem do pečiva, přidáme k těstu a znovu zpracujeme, načež utvoříme vánočku, kterou pečeme 1 až 1 a 1/4 hodiny v dosti horké troubě.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Polda |29. ledna 2015
ukládám Odpovědět
Maty |29. ledna 2015
Netuším co je sukáda, ale antracini bude pravděpodobně pomerančová kůra. Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!