Staňte se našimi fanoušky na:

Vaječná roláda

Autor receptu: Zebra (391 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
11× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Oddělíme bílky od žloutků a žloutky opatrně vložíme do horké vody, ve které už jsou zrnka pepře, citrónová šťáva a bobkový list. Žloutky uvaříme, scedíme a rozmixujeme. Smícháme je se šunkou nakrájenou na kostičky, 1 dl smetany, osolíme a opepříme. Promícháme tak, aby vznikla pasta. Nakonec směs smícháme s nadrobno nakrájenou petrželkou. Zapékací mísu vymažeme, nalijeme bílky a pečeme je v troubě rozehřáté na 175 ˚C. Upečené bílky opatrně vyklopíme na prkénko, posypeme strouhankou a přemažeme připravenou směsí a pevně stočíme v roládu. Nakrájíme ji na čtyři díly a dáme do vymazaného pekáče. Přelijeme smetanou a posypeme strouhankou. Pečeme chvíli v troubě rozehřáté na 200 ˚C. Podáváme studené.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Aidel |4. března 2013
Hezký tip na pohoštění Odpovědět
Tea |18. února 2013
Vypadá to moc zajímavě Odpovědět
Yvajs |26. ledna 2013
vypadá dobře Odpovědět
Jana 9|20. ledna 2014
ukládám Odpovědět
šjanka|4. března 2013
super tip Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!