Staňte se našimi fanoušky na:

Václavky ve vinné omáčce

Autor receptu: Jedlík-senior (212 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
7× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • sůl (podle chuti)
  • pečeně (vepřová nebo hovězí, podle potřeby)
  • brambory (podle potřeby)
  • 2 lžičky cukru krupice
  • asi 400 g václavek
  • 3 lžíce hladké mouky
  • 4 lžíce sádla
  • asi 2 dl červeného vína (1 sklenice)
  • 2 hřebíčky
  • 2 cibule

Pracovní postup:

Václavky spařte vroucí vodou. Na dvou lžících sádla osmažte cibuli nakrájenou nadrobno a přidejte spařené houby. Osolte a 20 minut duste. Na zbytku sádla opražte dohněda cukr, zaprašte moukou, několikrát promíchejte a zalijte vínem. Omáčku okořeňte tlučeným hřebíčkem a podle chuti i přisolte. Povařte ji cca 10 minut a teprve pak do ní přidejte dušné houby. Omáčkou polijte vepřovou pečeni a přidejte vařené brambory.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!