Staňte se našimi fanoušky na:

Úhoř v ostré omáčce

Autor receptu: Maty (520 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept

Pracovní postup:

Úhoře očistíme a ponecháme hlavu i ocas, pak ho až k páteři nařízneme, asi 5 cm od sebe hlubšímy řezy a osolíme. Pak úhoře ze všech stran opečeme na oleji nebo grilujeme potřeného olejem. Mezitím si připravíme omáčku - na oleji zpěníme koření, cukr a přidáme ostatní přísady. Krátce povaříme a stáhneme z plotny. Opečeného úhoře přelejeme částí ostré omáčky nebo ji dáme zvlášť k namáčení soust masa (sousta by se měla odlupovat hůlkami). Podáváme s rýží a zeleninovým salátem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!