Staňte se našimi fanoušky na:

Tvarohový tunel s kiwi

Autor receptu: Bábrle Inka (1285 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Pro zkušené
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
15× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Bílky vyšleháme se špetkou soli, ušleháme tuhý sníh a po lžících přidáme cukr krupici, až začne tvořit lesklé špičky. Po částech vešleháme žloutky a nakonec zlehka vmícháme obě mouky prosáté s kakaem. Připravené těsto rozetřeme v tenké vrstvě na plech vyložený pečícím papírem a pečeme 10-12 minut při 185°. Piškotový plát ihned po upečení překlopíme na vlhkou čistou utěrku, opatrně sloupneme papír,utěrku i s plátem těsta srolujeme do rolády a necháme vychladnout. Želatinu necháme v trošce vody nabobtnat a po 10 minutách ji rozehřejeme ve vodní lázni. Tvaroh vyšleháme s citronovou šťávou a moučkovým cukrem a vešleháme rozehřátou želatinu. Oloupaná kiwi nakrájíme na osminky. Formu na srnčí hřbet vyložíme fólií a piškotem ji vyložíme tak, aby z jedné strany byl těsně u okraje a z druhé strany přesahoval. Piškot naplníme do poloviny tvarohovou směsí, střed poklademe kousky kiwi, zakryjeme tvarohovou směsí a zaklopíme přesahujícím kusem piškotu. Tunel zakryjeme fólií, zatížíme prkénkem a necháme 4 hodiny v lednici tuhnout. Opatrně jej vyklopíme, sejmeme fólii a poprášíme kakaem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Alpenrose |19. července 2014
******* Odpovědět
Alma |22. dubna 2014
uloženo Odpovědět
jobovab |16. července 2013
lákavé Odpovědět
cvrcek |15. července 2013
zajímavé, vyzkouším :-) Odpovědět
wieruska |15. července 2013
chutné Odpovědět
daramacho |14. července 2013
dobré Odpovědět
H-D |14. července 2013
dala bych si Odpovědět
-1 |14. července 2013
krásné Odpovědět
hana.molcarova |13. července 2013
vypadá to luxusně musím zkusit :) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!