Staňte se našimi fanoušky na:

Tvarohové knedlíky s čertsvými jahodami

Autor receptu: Konato (60 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: Vegetariánské
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
82× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Žloutky dáme do mísy a třeme je s lehce změklým máslem, moučkovým cukrem, vanilkovým cukrem a špetkou soli. Poté přidáme měkký tvaroh a dobře prošleháme. Přisypeme polohrubou mouku, krupici a citronovou kůru a vypracujeme hladké těsto Zabalíme je do potravinářské fólie, dáme do lednice a necháme v chladu asi půl hodiny odležet. Poté těsto vyválíme na pomoučeném vále na plát silný asi půl centimetru, ze kterého kulatou formičkou nebo hrnečkem vykrajujeme kolečka. Můžeme také z těsto odkrajovat menší kousky a prsty vytvarovat tenké placičky, Jahody pečlivě omyjeme, očistíme a necháme je oschnout. Na každé kolečko těsta položíme jahodu a a dobře ji zabalíme. Ve větším hrnci přivedeme k varu větší množství lehce osolené vody. Vložíme do ní knedlíky a vaříme asi 7 až 10 minut. Poté je vyjmeme a rozdělíme na talíře. Nakonec je podle chuti posypeme strouhaným tvrdým tvarohem smíchaným s moučkovým cukrem a přelijeme rozehřátým máslem. Můžeme je dochutit skořicovým cukrem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

aB |30. května 2013
mnamka Odpovědět
Januse |22. května 2013
0už aby byly jahody mňam Odpovědět
sari |21. května 2013
výborné mnamka Odpovědět
Šuldeska |15. května 2013
Brzy si je udělám. Odpovědět
A |11. května 2013
máme rádi Odpovědět
L-enny |11. května 2013
měli jsme minulý týden a byly výborné! Odpovědět
michka |11. května 2013
chutne Odpovědět
Zůz |10. května 2013
Přesně s čerstvými jahodami jsou nej! Odpovědět
annie |10. května 2013
ale až budou, udělám i s jahodami čerstvími, to je nejlepší Odpovědět
annie |10. května 2013
dnes budou k obědu, jen čerstvé jahody bohužel nemám Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!