Staňte se našimi fanoušky na:

Borůvkový kynutý koláč

Autor receptu: Šuldeska (103 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: Vegetariánské
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
27× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Do mísy prosejeme mouku, přidáme sůl a kůru z chemické neošetřeného citronu. Po straně uděláme důlek, do kterého nalijeme část vlažného mléka. Do mléka nasypeme cukr a rozdrobíme půl kostky droždí. V míse pak necháme na teplém místě vzejít kvásek. Přidáme vlažný rozehřátý tuk a vařečkou vypracujeme vláčné těsto, které necháme na teplém místě asi hodinu kynout. Vykynuté těsto znovu prohněteme, rozválíme a přeneseme na plech nebo do formy. Těsto necháme ještě chvíli kynout a pak je posypeme borůvkami a mletou skořicí. Nakonec povrch koláče posypeme drobenkou a ve vyhřáté troubě zvolna upečeme. Drobenku před posypáním dobře promneme v rukou, aby se ingradience dokonale spojily.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

mochomůrka |3. července 2014
Je skvělý Odpovědět
Šuldeska |24. června 2014
To jsem moc ráda, že Vám chutnal. Odpovědět
planeta |28. září 2013
ukládám do oblíbených a musím recept vyzkoušet, 1+ Odpovědět
piskotka |2. července 2013
dala bych si Odpovědět
honzíček |2. června 2013
mnam Odpovědět
petra.stefanova.7 |1. června 2013
recept vypadá zajímavě, ráda vyzkouším Odpovědět
Konato |24. května 2013
Ten jsem měl vždy rád, s borůvkami mi chutnal nejvíce. Odpovědět
katy9 |23. května 2013
vyzkouším Odpovědět
FOTOrecepty |17. května 2013
Opravdu zajímavé. Odpovědět
dajul |9. května 2013
vyzkouším Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!