Staňte se našimi fanoušky na:

Třešně pod sklem

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

TĚSTO: 225g hladké mouky, špetka soli, 125g másla, 50g moučkového cukru, 1 žloutek, lžíce zakysané smetany + sáček čirého dortového želé, voda a cukr podle návodu NÁPLŇ 1: lžíce mandlového pudinku, lžíce cukru krupice, 1/4l mléka NÁPLŇ 2: 150g nahrubo nastrouhaného mandlového marcipánu, 300g třešní Mouku promícháme se solí, přidáme nakrájené studené máslo, moučkový cukr, žloutek i smetanu, všechno zpracujeme v robotu na hladké pevné těsto. Na válu krátce prohnětené těsto zabalíme do fólie a dáme na hodinu do ledničky. Z těsta pak vyválíme plát, který dáme na dno vyššího plechu asi 20x30 cm s pečícím papírem, a vidličkou na několika místech propíchneme. Předpečeme asi 15 minut na 180°C. Pudinkový prášek promícháme v kastrůlku s krupicovým cukrem a směs zalijeme mlékem. Uvaříme hustý krém a ten nalijeme na horký předpečený plát. Povrch posypeme nastrouhaným marcipánem a poklademe třešněmi. Dopečeme při stejné teplotě 10-12 minut, necháme vychladnout na plechu, zalijeme želatinou připravenou podle návodu a necháme asi hodinu v chladu ztuhnout. Nakonec nakrájíme na řezy.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!