Staňte se našimi fanoušky na:

Třený knedlík

Autor receptu: kote19 (257 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Máslo utřeme do pěny,přidáváme jeden žloutek po druhém a každý dobře zatřeme.Je-li máslo tuhý,mísu mírně nahřejeme,aby změkl a mohl lépe napěnit.Do utřené hmoty přidáváme mléko se solí a střídavě s moukou.Mléko nesmí být přiliš studené,aby se máslo nesráželo.Do těsta vnícháme osmaženou,na kostky nakrájenou a vychladlou housku a nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků.Těsto vaříme ve vlhkém ubrousku,abychom udrželi kulatý tvar knedlíku.vložíme ubrousek do misky nebo na cedník.Ubrousek zavážeme a zavěsíme na vařečku.Knedlík vaříme asi 1hodinu.Uvařený nakrájíme nití na plátky.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

JanaB |4. dubna 2013
Také se mi ten čas vaření nezdá, asi překlep. Odpovědět
šanela |4. dubna 2013
knedlík se vaří 1 hodinu??? není to překlep? já teda knedlík vařím ve vodě, nikoli v ubrousku, ale i obr knedlíkům stačí cca 25 minut... :-O Odpovědět
jana.h |26. března 2013
vyzkouším Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!