Staňte se našimi fanoušky na:

Tradiční velikonoční nádivka 1

Autor receptu: objev (500 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

1) Dva dny staré pečivo nakrájíme na kostičky, a osmahneme je na másle dokřupava. 2) Žloutky smícháme s rozpuštěným máslem a smetanou, osolíme, opepříme. Přidáme křupavé pečivo. 3) Cibulku nakrájíme najemno, osmahneme na másle, přidáme hrášek a špenát, sůl a česnek. Necháme vychladnout. 4) Bílky ušleháme na sníh. 5) Žloutkovou směs smícháme s masem nakrájeným na kostičky, špenátovou směsí a nakonec vmícháme sníh. 6) Pečeme na 180 °C – 30-40 minut.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Jana Konečná |3. března 2016
super Odpovědět
sonizna |1. června 2015
Nikdy jsem nepochopila, proč se tomu říká nádivka, když se tím nic nenadívá... Ale miluji to Odpovědět
objev |29. května 2015
Název Zelený čtvrtek vznikl špatným překladem z němčiny. Dnes už sice nevíme, co přesně to mělo znamenat, nicméně k Zelenému čtvrtku se váže spousta starých zvyků – vše co se v Zelený čtvrtek zaseje, to dobře poroste, na stůl patří zelený pokrm…. Jedním ze zelených pokrmů je i nádivka, které se také říká hlavička (připravovala se z masa z vařené telecí hlavy). Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!