Staňte se našimi fanoušky na:

Tradiční cibulový chléb v troubě

Autor receptu: sonizna (502 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
18× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

1) Ve 250 ml vody rozmícháme cukr a lžíci vody. Poté přidáme rozdrobené droždí a necháme vzejít kvásek. 2) Mezitím si nakrájíme cibulku na drobno a osmažíme ji dozlatova. Poté ji přidáme ke kvásku. 3) Kvásek smícháme s moukou, solí a octem a necháme na teplém místě vykynout. 4) Troubu předehřejeme na maximum - chleba při této teplotě pečeme tak 10 min, poté ztlumíme na 200 °C. Pečeme tak půl hodiny v průběhu potíráme vodou. Kdo nechce potírat vodou, stačí, když dá do trouby hrneček s vodou - ten zaručí vlhkost.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Jana Konečná |10. března 2016
super Odpovědět
sonizna |22. května 2014
Hrozně dobrý, vyzkoušejte! Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!