Staňte se našimi fanoušky na:

Toasty s hermelínem, šunkou a hruškou

Autor receptu: yuzum (768 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Do kastrůlku nalijeme víno a citronovou šťávu. Směs přivedeme k varu. Hrušky oloupeme a podélně rozkrojíme. Zbavíme je jádřinců a vložíme je do vinného rozvaru. Pocukrujeme je a přibližně 15 minut podusíme. Pak je vyjmeme a na ubrousku necháme odkapat. Žemle nejdříve rozpečeme a rozkrojíme. Každou půlku potřeme trochou másla a obložíme kouskem šunky a několika plátky sýra. Navrch každého toastu položíme hrušku a potřeme ji trochou sirupu, ve kterém se dusila. Toasty vložíme do trouby pod rozehřátý gril. Když se sýr začne rozpouštět a zlátnout, vyjmeme je a hrušky naplníme marmeládou. Ihned podáváme.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!