Staňte se našimi fanoušky na:

Anglický tradiční masový koláč

Autor receptu: yuzum (768 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Do mísy vložíme hovězí, ledvinky, koření a vše zalijeme pivem. necháme v chladničce alespoň 4 hodiny. Na velké pánvi rozehřejeme lžíci tuku a osmažíme cibuli. Uchováme ji stranou. Moukou osolíme, opepříme a obalíme v ní kousky masa, marinádu uchováme na později. Na pánev vložíme další lžíci tuku a maso osmažíme dohněda. Cibuli vrátíme k masu, přidáme houby, uschovanou marinádu a vývar. Mícháme, dokud směs nezhoustne. Pak snížíme teplotu a necháme probublávat asi 1,5 hodiny. Vyjmeme bobkový list i tymián a necháme vychladnout. Z mouky, soli, pepře, kypřícího prášku, tuku a 2 lžic vody vypracujeme hladké pružné těsto, které necháme asi 5 minut odpočinout. Pak ho vyválíme na plát, ze kterého ukrojíme pruh asi 2,5 cm široký, kterým vyložíme vnitřní obvod formy. Vytvoříme kruh o něco větší, než je forma, a doprostřed vykrojíme malý otvor. Placku položíme na formu s masem, okraje těst dobře spojíme. Potřeme žloutkem a pečeme v troubě předehřáté na 200°C asi 15 minut, pak snížíme teplotu na 175°C a pečeme dalších asi 30 minut do zlatohněda.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

piškot |22. září 2014
možné Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!