Staňte se našimi fanoušky na:

Tipy na dobré bramborové saláty

Autor receptu: Dědeček Hříbeček (507 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • ocet
  • olej
  • vývar
  • uzenina
  • koření a bylinky
  • majonéza
  • brambory
  • zelenina

Pracovní postup:

ZÁKLAD Na salát vybírejte lojovité, přibližně stejně velké brambory, které se snadno nerozvaří - varný typ A, případně A/B. Brambory důkladně operte,přelijte vroucí vodou a pozvolna uvařte. Aby se nerozvařily, raději je sceďte o několik minut dříve a nechte v páře pod pokličkou dojít. Oloupejte je až těsně před přípravou salátu (už klíčící brambory, ale oloupejte hned). Ještě teplé brambory nakrájíme a přidáme suroviny na vybraný salát. Přísady na zálivku promícháme a na salát nalijeme. OBYČEJNÝ 1kg vařených brambor, 150g sladkokyselých okurek, 100g cibule - na zálivku 4 lžíce oleje, citron, voda, 1/2 lžičky plnotučné hořčice, cukru, mletého pepře a soli, trocha hovězího vývaru SE ZELENINOU 1kg vařených brambor, 100g cibule, 100g nakládaných okurek, 100g zeleného hrášku nebo čerstvých paprik, 200g vařené kořenové zeleniny (celer,mrkev,petržel), 2 jablka, 100g syrového zelí - na zálivku : 200g majonézy, sůl ITALSKÝ 1kg malých vařených brambor - na zálivku : 16 sušených rajčat v oleji nakrájených na proužky, 8 lžic bílého jogurtu, 8 lžic majonézy, malý svazek petržele nadrobno nasekané, mletý pepř, sůl MASITÝ 1 kg vařených brambor, 200g uzeného masa, šunky, zbylé pečeně, vykostěných slanečků nebo matjesů, 100g cibule, 3 nakládané okurky - na zálivku 200g majonézy, ocet, sůl S FAZOLEMI 1kg vařených brambor, 150g uvařených velkých bílých fazolí nebo hrachu, 100g cibule, 3 nakládané okurky - na zálivku : 200g majonézy, hrst nasekaných čerstvých bylinek nebo lžíce sušených, mletý pepř, sůl S ČERVENOU ŘEPOU 800g vařených brambor, 8 malých červených řep, 1 čerstvá okurka, 2 nakládané okurky, 2 červené cibule - na zálivku : 4 lžíce olivového oleje, 4 lžíce červeného vinného octa, hrst nasekaného kopru, 1 rozetřený stroužek česneku, mletý pepř, sůl

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

piškot |2. prosince 2015
ale jo Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!