Staňte se našimi fanoušky na:

Tchýnin jablečný štrůdl

Autor receptu: Leia (52 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
35× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Mouku smícháme se solí, přidáme vlažnou vodu s octem, vejce a rozehřátý tuk. Vše dobře promícháme a necháme cca 30 minut odležet přiklopené rozehřátým hrncem (těsto by mělo být řidší). Poté těsto rozválíme do tenkých plátů (z této dávky vyjde na dva větší). Pláty namažeme tukem, posypeme strouhankou cca centimetr od kraje necháme volný. Na to položíme nastrouhaná jablka, která posypeme podle chuti skořicí a cukrem. Poté zavineme, dáme na plech na pečící papír, pomažeme tukem a pečeme do červena :-)

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

lucie.l.farova |25. května 2013
ten vypadá úžasně Odpovědět
eviti |25. května 2013
super Odpovědět
najkuchtickalenka |25. května 2013
vonia to cez tu fotku az ku mne :) Odpovědět
araw |25. května 2013
miluju štrůdl Odpovědět
Petruna |24. května 2013
vypadá nádherně Odpovědět
Anna1960 |23. května 2013
dobrota Odpovědět
gwendy |17. května 2013
přidávám do oblíbených Odpovědět
maka |17. května 2013
jéé mnam, dala bych si Odpovědět
petra.konfrstova |17. května 2013
hned bych si ho dala, díky za recept Odpovědět
araw |17. května 2013
Vypadá to božsky :-)) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!