Staňte se našimi fanoušky na:

Tátova pečená polenta

Autor receptu: Alpenrose (509 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Maso dáme s oloupanými šalotkami a feferonkami do vroucí osolené vody, povaříme 10 minut. Vývar slijeme a znova přivedeme k varu, vmícháme polentu (pořád mícháme!), když polenta zhoustne, mícháme ještě 5 minut. Povařené maso, šalotky i feferonky nakrájíme s jarní cibulkou a oloupaným česnekem na malé kousky, přidáme půlky oliv a smícháme s uvařenou polentou, osolíme a opepříme. Směs rozetřeme na plech s pečícím papírem a pečeme asi 25 minut na 180°C. Upečenou polentu nakrájíme na čtverce a přidáme petrželku.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!