Staňte se našimi fanoušky na:

Švestková omáčka

Autor receptu: PetaDomca (283 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Ingredience

Pracovní postup:

1. Polovinu švestek nahrubo rozmixujeme, druhou polovinu jen rozpůlíme a za častého míchání vaříme, až omáčka začne houstnout. 2. Přidáme cukr, ocet, sůl a dále vaříme do zhoustnutí (cukr a ocet přidáme až do houstnoucí omáčky, jinak by se připalovala). 3. Koriandr a hořčičná semínka rozdrtíme válečkem (v mikrotenovém sáčku) a spolu s chilli kořením, nakrájenou cibulí a plátky česneku přidáme do omáčky 5 minut před odstavením. Omáčka by měla mít sladkokyselou chuť. Hodí se hlavně k masovým a zvěřinovým pokrmům.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!