Staňte se našimi fanoušky na:

Švédský sypaný koláč

Autor receptu: Rentiér1946 (547 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Do mísy nasypeme krupici, mouku, cukr, prášek do pečiva, přidáme citrónovou šťávu a promícháme. Do vymazané a vysypané formy vložíme1/3 směsi a navršíme na ni asi polovinu jablek hrubě nastrouhaných i se slupkou. Opět přidáme část směsi a na ni navršíme druhou polovinu jablek a zakončíme poslední třetinou směsi. Na vrch naskládáme kousky pokrájeného másla (toho dáme opravdu hodně, jinak se pořádně neupeče) a zvolna asi hodinu pečeme. Do jablek můžeme podle chuti přidat rozinky, skořici nebo oříšky. Koláč je velmi křehký, ale také lahodný. Doporučuji dodržet 2 vrtsvy jablek, dobře to pak směs spojí. TIP: Recept je v podstatě stejný, jen mi kamarádka poradila ať dávám 3/4 čtvrtky másla a ať pečení rozdělím na 2x. Povrch poklademe na plátky nakrájenou 1/8 másla a dáme do trouby. Pečeme zvolna, po 30 minutách pečení polijeme povrch koláče zbylým rozpuštěným máslem a pečeme dalších 30 minut.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

yuzum |22. ledna 2014
ukládám :) Odpovědět
šanela |3. listopadu 2013
tenhle já raději s tvarohem, protože jsem se bála, že by se "těsto" sypalo, ale ty dvě vrstvy zní dobře - to zkusím :-) Odpovědět
olma |20. dubna 2013
zajímavé Odpovědět
lucy3 |18. dubna 2013
vyzkouším Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!