Staňte se našimi fanoušky na:

Sváteční oběd 44 - Pivní polévka a Císařská kolínka

Autor receptu: Ahasver (506 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

PIVNÍ POLÉVKA 1l světlého piva, 4 žloutky, 3 lžíce másla, 1/4 l kyselé smetany, lžíce hl. mouky, cukr, muškátový květ, ocet, tvrdší chléb, sůl Pivo krátce povařte a pěnu opatrně seberte. Smetanu rozkvedlejte se žloutky, mouku, máslem, solí, cukrem, květem, vlijte do vařícího piva a ještě krátce povařte. Podle chuti můžete hotovou polévku přikyselit octem. Do talířků nakrájíte tvrdší chléb nebo krutony a přelijete připravenou polévkou. KOLENA S MANDLEMI 2 větší vepř. kolena, 50g neloupaných mandlí Kolena očistěte (chloupky je třeba opálit a oškrábat), omyjte a osušte. špičatým ostrým nožem maso přes kůži napíchejte a do zářezů vtlačte celé mandle. Mořidlo (marináda): 1/2l vody, 2 lžíce soli, 1/2 lžičky ml. čern. pepře, 2 vrchovaté lžíce ml. sladké papriky, po špetce ml. pálivé papriky a gril. koření, 2 palice česneku, 300ml oleje, 1/2l 12° piva V hrnku na plotně svařte vodu se solí, pepřem, oběma paprikami, gril. kořením a prolisovaným česnekem, přilijte do vroucího roztoku olej a nechte převařit. Po odstavení vmíchejte pivo, odvar zchlaďte a sceďte (hrubou složku ze sítka nevyhazujte!). Zchladlý roztok napíchejte v pekáči injekcí se silnou veterinární jehlou do masa kolek kostí (že bude vytékat ven - nevadí). Povrch kolen nakonec potřete pastou ze sítka, přilijte do pekáče i zbytek marinády a nechte v chladu do druhého dne odležet. Kolena pak pečte zvolna bez poklice asi 4 hodiny na 160°C, občas je obraťte a můžete podlít trochou vody. Dočervena upečené maso musí být měkké a kosti rozpadavé. Ke kolenům se nejlépe jako příloha osvědčil chléb, hořčice a různé pikantní omáčky.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!