Staňte se našimi fanoušky na:

Sváteční oběd 34 - Uzená polévka, Vepřová panenka a Koláč

Autor receptu: Ahasver (505 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

UZENÁ POLÉVKA 1,2 vývaru z uzeného masa, 125g těstovin mušliček, 100g mraženého hrášku, 1 menší cuketa, asi 100g vařeného uzeného masa, svazek čerstvé máty Vývar přivedeme k varu, přidáme těstoviny a vaříme asi o 4 minuty méně než je uvedeno na obalu. přidáme hrášek a vaříme asi 2 minuty, cuketu nakrájíme na nudličky a přidáme i s nakrájeným uzeným masem do hrnce a ještě 2 minuty vaříme. Hotovou polévku posypeme lístky máty. PANENKA NA ROZMARÝNU A ŠALVĚJI 800g vepřové panenky vcelku, olivový olej, sůl, pepř, 2 snítky rozmarýnu, pár lístků šalvěje, asi 8 stroužků česneku Panenku ze všech stran potřeme olivovým olejem, opepříme a provázkem k ní po celé délce přivážeme bylinky. Uroivnáme ji do mísy, přidáme rozmačkaný česnek (rozmačkáme plochou stranou nože). Zalijeme olejem a za občasného otáčení necháme 2 hodiny marinovat. Pak panenku vyndáme, vetřeme do ní trochu soli a v dlouhém pekáči ji opečeme ze všech stran dozlatova, aby se zatáhla. Maso i česnek dáme na 5-6 minut dopéct na 200°C, vyndáme a necháme dalších 5-8 minut odpočinout (česnek můžeme nechat v troubě i po dobu odpočívání masa, aby se lépe propekl). Hotovou panenku nakrájíme na plátky a jako přílohu můžeme dát pečené brambory. DROBENKOVÝ KOLÁČ 1 hrnek krupicového cukru, 1 vejce, 150ml zakysané smetany, 1a1/2 hrnku polohrubé mouky, 1/2 sáčku prášku do pečiva, 300g mraženého ovoce (např. meruněk), máslo a hrubá mouka na vymazání + Drobenka: 100g polohrubé mouky, 80g másla, 80g krupicového cukru Smícháme cukr, vejce a zakysanou smetanu. Do směsi přidejte mouku s práškem do pečiva a vařečkou zaděláme těsto. Nalijeme ho na vymazaný a vysypaný plech, navrch rozložíme rozmrazené a okapané ovoce a ty posypeme drobenkou z uvedených přísad. Koláč pečeme asi 40 minut na 170°C. Těsto by nemělo být lepivé a drobenka by měla být zlatavá..

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!