Staňte se našimi fanoušky na:

Sváteční oběd 25 - vánoční

Autor receptu: Ahasver (506 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Předkrm - SMAŽENÁ ZELENINA V TĚSTÍČKU 2 cukety, 2 lilky, 1 sklenka piva, hladká mouka podle potřeby, olej na fritování, sůl Z mouky, piva a špetky soli umícháme těstíčko husté asi jako na lívance. Omyté cukety a lilky nakrájíme na větší kousky, obalíme je v těstíčku a ve friťáku osmažíme dozlatova. Zeleninu necháme okapat na savém papíru nebo ubrousku a podáváme. Polévka - RYBÍ S BROKOLICÍ 400g brokolice rozebrané na růžičky, vývar ze 4-6 kapřích hlav, 200g nudlí, 2 cibule, 2 stonky řapíkatého celeru, 4 loupaná rajčata, 1 mrkev, 2 stroužky česneku, olivový olej, sůl Ve velkém hrnci osmahneme na oleji drobně nakrájenou cibuli, celer a mrkev, přidáme loupaná rajčata a osolíme. Pomalu přilijeme rybí vývar a vaříme doměkka. Pak vše rozmixujeme, přidáme růžičky brokolice, těstoviny, povaříme ještě asi 5 minut, podle chuti dosolíme. Hlavní jídlo - JEMNÁ VAŘENÁ RYBA 3 pstruzi, 1/2 kg kořenové zeleniny (petržel, mrkev, celer), 1 cibule, malý svazek listové petržele, citronová šťáva, 1 citron, olivový olej, sůl Kořenovou zeleninu a cibuli nakrájíme na větší kousky a dáme vařit spolu s listovou petrželí do osolené vody asi na 15 minut. Pak přidáme celé očištěné ryby a dále vaříme. Když jsou měkké, odstraníme hlavy a ocasy, vykostíme je a filátka upravíme s vařenou zaleninou na talíře. Podle chuti je zakápneme citronovou šťávou a olivovým olejem, ozdobíme kolečky citronu. Moučník - DORTÍK Z LISTOVÉHO TĚSTA 2 balíčky listového těsta, 4 dl mléka, 200g másla, 180g cukru, 1 vanilkový pudink, moučkový cukr na posypání, mouka na vál, tuk na vymazání plechu Listové těsto vyválíme na pomoučeném vále na 4 hodně tenké čtvercové nebo kulaté pláty. Přeložíme je na vymazaný plech a rychle upečeme ba 220°C dozlatova. Z mléka, cukru a pudinkového prášku uvaříme pudink podle návodu, necháme ho vychladit, promícháme ve šlehači se změklým máslem, případně ještě dosladíme. Krém potřeme 3 vychladlé pláty těsta, naskládáme na sebe, přikryjeme čtvrtým, povrch pocukrujeme a před krájením na porce necháme asi 4 hodiny uležet v chladu.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!