Staňte se našimi fanoušky na:

Hovězí líčka na pivu

Autor receptu: Monique (403 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Rozehřejeme polovinu sádla a osmahneme na něm líčka z obou stran dohněda ( cca 5 minut ). Vyjmeme a dáme stranou. Do hrnce přidáme zbylé sádlo a necháme na něm zesklovatět nakrájenou cibuli. Přidáme mrkev nakrájenou na kostičky, celer na plátky a česnek na plátky - mícháme dalších asi 8 minut. Do hrnce vrátíme maso, osolíme, opepříme, přidáme hořčici a zalijeme pivem a vývarem. Přidáme bylinky a uvedeme k varu. Na mírném ohni dusíme 2 - 2 1/2 hodiny, dokud se maso nezačne téměř rozpadat. Maso vyjmeme a uchováváme v teple. Vyjmeme bobkový list a vaříme omáčku tak dlouho, dokud se její objem nezmenší na polovinu a zhoustne. Dosolíme, všleháme máslo a vrátíme zpět maso. Podáváme s bramborovou kaší nebo bagetou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

kymlal |28. prosince 2013
velmi dobré Odpovědět
david.kruml.1 |25. prosince 2013
líčka jsou fantasticky jemné maso, jen se hůř shánějí, na pivu jsem je ještě nedělal, musím to napravit !!! Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!