Staňte se našimi fanoušky na:

Sváteční oběd 19 - Pórková polévka a Thajské kuře

Autor receptu: Ahasver (506 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
7× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

PÓRKOVÁ POLÉVKA S BRAMBORAMI 60g másla, 4 nakrájené pórky, 350g nakrájených brambor, 850ml vývaru, sůl, pepř, olej V hrnci se silným dnem rozehřejeme na mírném ohni polovinu másla, přidáme pórky a za občasného zamíchání opékáme 3 minuty. Oheň zesílíme na střední , přilijeme vývar a přivedeme k varu. Oheň zmírníme, hrnec přiklopíme a polévku vaříme 25-30 minut, dokud pórky a brambory nezměknou. Hrnec odstavíme a do polévky vmícháme po kouscích zbytek másla. Podle chuti osolíme a opepříme. Polévku protlačíme sítem do mísy, můžeme ji podávat i přímo s kousky brambor a pórků - dle libosti. Porce v miskách pokapeme olejem (není nutné). THAJSKÉ KUŘE 6 nakrájených stroužků česneku, 8 kuřecích stehen, 1 lžíce thajské rybí omáčky, 4 lžíce tmavé sójové omáčky, pepř, nudličky čerstvého zázvoru Česnek dáme do hmoždíře (ne kovového), přidáme lžičku pepře a paličkou rozmělníme. Do kuřecích stehen uděláme po obou stranách 3-4 zářezy, stehna potřeme pastou a směsí sójové i rybí omáčky. Dáme do mísy, přikryjeme a dáme na 2 hodiny do chladničky. Stehna necháme okapat (marinádu odložíme) a grilujeme je 20-25 minut dozlatova, během grilování je obracíme a potíráme marinádou. Stehna na talíři doplníme nudličkami čerstvého zázvoru.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!