Staňte se našimi fanoušky na:

Sušené třešně

Autor receptu: Hana S (503 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Zralé i přezrálé třešně dáme na čisté dřevěné lísky a necháme je na slunci zavadnout tak, abychom z nich mohli vymáčknout pecky. Sušíme 2-3 hodiny v troubě při 60°C a pak je necháme vychladnout. Druhý den sušení opakujeme při teplotě asi 50°C. Sušené třešně používáme do těsta místo rozinek nebo je přidáváme do směsi sušeného ovoce jako zdravou mlsku. Stejným způsobem připravujeme višně.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!