Staňte se našimi fanoušky na:

Sušená vařená treska

Autor receptu: IvankaMaminka (372 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Sušenou tresku musíme nejdříve na 2-3 dny dát do studené vody, kterou dvakrát denně vyměňujeme. Když treska změkne ohýbáme ji rukama (nebo naklepáváme paličkou) a pak z ní stáhneme kůži. Vložíme ji do studené vody, tak aby byla celá zakrytá a dáme vařit. Když přejde několikrát varem, necháme ji ještě asi 10 minut stát v horké vodě. Pak ji vyjmeme, necháme okapat, položíme na ubrousek a zbavíme ji všech kostí, ploutví a dalších nečistot. Vodu, v níž se treska vařila, odložíme. Očištěnou a rozebranou tresku vložíme do nádoby, osolíme, opepříme, zalijeme olivovým olejem, posypeme drobně nasekaným česnekem a petrželkou, přiklopíme a potřásáme, až šťáva zbělí jako mléko. Nádobu pak vložíme do většího kastrolu s vařící vodou a vaříme v páře zvolna asi 1 hodinu. Rybu podléváme podle potřeby vodou, v níž se vařila. Podáváme s vařenými bramborami.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!