Staňte se našimi fanoušky na:

Steak ze svíčkové

Autor receptu: Hana S (503 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
7× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Pořádně očištěné maso nakrájíme na vysoké steaky. Rukou je lehce naklepeme a pak do nich ze všech stran vetřeme steakové koření. Steaky obalíme do plátků slaniny a dobře převážeme potravinovým provázkem (aby steak zůstal hodně vysoký), dáme je do rozpáleného oleje a ze všech stran opékáme. Opečený steak necháme před podáváním odpočinout asi minutu. Maso se tak zatáhne a "dojde". K hotovým steakům dáváme jako přílohu hranolky nebo americké brambory a grilovací omáčky. Rada: Dobu tepelné úpravy si zvolíme podle toho, jak chceme mít steak propečený. Steak ještě "dochází" (maso pracuje), tak preventivně propékáme o trochu méně.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

sonizna |24. září 2014
Rib eye steak je vysoký roštěnec z mladého býka, jehož stáří by nemělo překročit 20 měsíců. Odpovědět
Estrella |7. srpna 2014
like Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!