Staňte se našimi fanoušky na:

Šťavnatý steak - jedna báseň

Autor receptu: Ivulinda(Ivka) (100 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
26× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Olej, česnek, hořčici, worcester, papriku a nastrouhanou citronovou kůru smícháme v misce a směs důkladně vetřeme do masa. Necháme asi na 3 hodiny odležet v chladu. Na rozehřátou pánev pak položíme plátky masa a steaky opékáme z každé strany cca 1 minutu.Pak si snížíme teplotu a přidáme máslo, které zjemní chuť steaku.Dopékáme dál po dobu 3 až 5 minut z každé strany tak, jak chceme mít steaky propečené.Zda je steak hotový,poznáme tlakem prstů,pokud povolí a je ještě hodně krvavý,tak jej opékáme i déle. Teprve teď steak osolíme a opepříme čerstvě namletým pepřem. Pak steaky zabalíme na 5 minut do alobalu a necháme dojít. Mezitím si připravíme přílohu /hranolky/ a můžeme servírovat. Můžeme přidat na steak třeba volské oko. Poznámka : Doba na pečení : lehké propečení steaků : cca 2 minuty,střední propečení cca 4 minuty, úplné propečení cca 6 minut Ale každý dělá podle sebe a vyzkoušení.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Semyaza |13. května 2013
mňamka Odpovědět
Anna1960 |11. května 2013
to bych si dala Odpovědět
Petulík |7. května 2013
jen zakousnout Odpovědět
karpiskova |3. května 2013
hm lakavé zkusim Odpovědět
fionka |9. dubna 2013
to je škoda sníst,ne? Odpovědět
jana.h |18. března 2013
dobrota Odpovědět
dajul |9. března 2013
dala bych si Odpovědět
zuzi |27. února 2013
krása na talíři Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!