Staňte se našimi fanoušky na:

Šťavnaté řezy

Autor receptu: janaskubal (16 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Těsto - viz suroviny uvedené na pravé straně kromě bílků - cukr a žloutky ušleháme, opatrně přidáme mouku, prášek do pečiva, rozehřátý tuk a mléko - nalijeme na plech a posypeme hustě rozinkami Náplň - cca 4 jablka oloupat, pokrájet na slaboučké plátky a posypat hustě skořicí Bílkový vrch - 4 bílky a 200 g cukru moučka ušlehat do pěny, přídat cca 100 ml vroucí vody a ještě šlehat - takto ušlehanou poměrně řídkou hmotu ihned nalít na jablka posypaná skořicí Péci při 190 - 200 stupních do zezlátnutí bílkové zálivky. Po upečení je bílek více nadýchaný a sušší. Pokud je však necháte v troubě uležet do druhého dne, bude buchta nádherně šťavnatá. Používám mělký velký plech. Moc se omlouvám, ale obrázek jsem zatím nestihla. Buchtu jsme snědli dřív.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Sofii |10. května 2013
Jani, další lákavý recept, díky :-) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!