Staňte se našimi fanoušky na:

Staročeský kapustový prejt

Autor receptu: Sofii (348 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
16× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Očištěnou rozčtvrcenou kapustu povaříme v osolené vodě do poloměkka, necháme okapat a prochladlou ji umeleme na masovém strojku. Mletou kapustu smícháme s masem. Žloutky utřeme s máslem, přidáme maso s kapustou, v mléce rozmáčené kousky housek, nadrobno nakrájenou slaninu, sůl, pepř, utřený česnek, petrželku a nakonec sníh z bílků. Pekáček lehce vymažeme sádlem a rovnoměrně naplníme kapustovou směsí. Vložíme do trouby, vyhřáté na 180-200 stupňů a pečeme dozlatova, asi 40-45 minut. Podáváme s vařenými brambory a sypeme sekanou pažitkou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

kockaviky |9. dubna 2014
dobré, vyzkouším Odpovědět
aknalb |14. května 2013
až bude kapusta tak zkusím :-) Odpovědět
Anna1960 |14. května 2013
vyzkouším Odpovědět
roxana-zdena |14. května 2013
Výborný nápad! Odpovědět
Zůz |14. května 2013
Prejt vypadá zajímavě Odpovědět
pajunc |13. května 2013
supeeer! to by mi chutnalo :-)) ukládám Odpovědět
maruskaji |13. května 2013
Vyzkouším. Odpovědět
salamek|9. března 2015
To bude určitě dobrý,ukládám. Odpovědět
Aggie|14. května 2013
zkusím... :-) Odpovědět
šupina73|14. května 2013
tak na to se těším,kapustu mám moc ráda:-) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!