Nejdříve si uvaříme jáhlovou kaši. Jáhly alespoň dvakrát spaříme vodou, abychom z nich dostali hořkost. Spařené jáhly uvaříme v mléce se špetkou soli. Vaříme pozvolna a občas zamícháme. Uvařenou kaši necháme trochu vychladnout a vmícháme do ní máslo, žloutky a osladíme ji cukrem a medem. Z bílků vyšleháme sníh a jemně ho vmícháme do kaše. Jablka nahrubo nastrouháme a promícháme se skořicí. Do tukem vymazaného a strouhankou vysypaného pekáčku vložíme jednu třetinu kaše a nastrouhaná jablka Zakryjeme druhou vrstvou kaše a na ni dáme okapané švestky z kompotu. Přikryjeme třetí částí kaše a dáme do předem vyhřáté trouby na 170°C péct.asi na 50 minut. Upečený jáhelník nakrájíme na řezy, pocukrujeme a polijeme šťávou ze švestkového kompotu.